Om RUT-avdraget

Avdrag för städtjänster

När du som privatperson behöver hjälp med städtjänster i ditt hem kan du ha rätt till det som kallas för RUT-avdrag. Det är ett skatteavdrag som alla privatpersoner med en viss inkomst har rätt att göra för hushållsnära tjänster och i dessa inkluderas även städning. När du anlitar oss för att tvätta dina fönster eller för något annat projekt är det möjligt för dig att få avdraget vilket gör att priset du behöver betala för arbetet blir mycket lägre.

Vad krävs för att man ska få göra avdraget?

RUT-avdraget är personligt och uppgår till som mest 25 000 kronor per år. För att du ska ha rätt till avdraget behöver du ha betalat skatt i Sverige på dina inkomster under året. Det är själva arbetskostnaderna som räknas, vilket innebär att du inte får göra avdrag för material och dylikt. Eftersom vi på Din Miljö har F-skattesedel har du rätt att göra avdraget förutsatt att du uppfyller de övriga kraven.

Vi hjälper dig med RUT-avdraget

Om du har några frågor om RUT-avdraget kan du ställa dem till oss så förklarar vi hur vi går tillväga när vi fakturerar dig för arbetet vi utfört och hur du får avdraget. Det går också bra att läsa mer om RUT på Skatteverkets hemsida.